Lentefair

Martijn ten BergeNieuws

Donderdag 21 april organiseert de Dr. Ariëns Daltonschool een Lentefair van 18.00 uur tot 20.00 uur op het schoolplein aan de Rutgerinkdijk.

In oktober zijn we in de klassen gestart met de voorbereidingen van de Lentefair. Aan de leerlingen van de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en  7-8 is gevraagd om hiervoor met de klas een activiteit te bedenken. Samen met de leerkracht, maar grotendeels zelfstandig, werd een plan gemaakt om taken goed te verdelen, zodat de activiteit tijdig en goed voorbereid kon worden.

Dit plan, een heus ondernemingsplan, werd in de groepen verder uitgebouwd. Als Dr Ariëns Daltonschool vinden we het belangrijk ondernemersvaardigheden bij kinderen te ontwikkelen. Ondernemerschap hoort ook bij de 21th century skills. Vaardigheden die kinderen in de 21e eeuw nodig hebben om zich staande te houden in de maatschappij.

Iedere groep doet dit op zijn eigen niveau.

Zo gaan de jongste groepen boeken en planten verkopen en worden de aankopen vergezeld van een leuk ‘extraatje’

De kinderen van de bovenbouw organiseren een disco, een rommelmarkt, verkopen lekkere baksels. Daarnaast wordt er een schoolkrant uitgebracht waarvoor de leerlingen advertentieruimte hebben verkocht.

Iedere groep kon daarnaast ook aangeven waar de opbrengst aan besteed moest gaan worden. Deze ideeën zijn besproken in onze leerlingenraad.